Zoeken

Vader van vijf dood na zelfverbranding in Meknes

27 juni 2013 - 21:23 - Marokko

©

Abdelkader al-Atawi is dinsdag in Meknes overleden aan zijn brandwonden. De vijftiger had de dag ervoor een poging tot zelfverbranding gedaan in Sebaa Aioun.

Het slachtoffer stak zichzelf in brand buiten het stadhuis van Sebaa Aioun, waar hem een kopie van zijn geboorteakte was geweigerd.

Met het document wilde Abdelkader al-Atawi een nieuwe identiteitskaart aanvragen, dewelke hij nodig had om zijn zieke vrouw te laten behandelen.

Omdat het slachtoffer in Ouarzazate is geboren, konden de stadsdiensten van Sebaa Aioun niet ingaan op zijn verzoek. Om een geboorteakte te verkrijgen moest Abdelkader al-Atawi zich naar Ouarzazate begeven.

Vader van vijf kinderen, probeerde Abdelkader al-Atawi al maanden het document in handen te krijgen, waarmee hij hulp zou hebben gekregen voor de ziekenhuiskosten van zijn vrouw.

Pogingen tot zelfverbranding zijn courant in Marokko sinds het begin van de Arabische lente. Begin juni deed een 26-jarige Marokkaan met liefdesverdriet een poging tot zelfverbranding in Guercif.

Bladna.nl