Zoeken

Aanslagpleger Londen in Marokko begraven

10 juni 2017 - 18:00 - Marokko

©

Youssef Zaghba zal in Marokko worden begraven. De Marokkaanse Italiaan is één van de daders van de aanslag bij de Tower Bridge in Londen van afgelopen zaterdag.

De moeder van Zaghba liet aan de Italiaanse media weten dat haar zoon in Marokko zal worden begraven en dat ze niet wenste dat hij in Italië zou worden begraven.

“Ik wil zijn lijk niet zien. Het doet teveel pijn. Ik ga niet naar Londen, noch naar Marokko in Fez. Mijn man zal ginder zijn om alles te regelen voor de begrafenis.” verklaarde ze aan de krant Corriere di Bologna.

Volgens de oude vrouw die jarenlang in Marokko woonde alvorens naar Italië terug te keren, radicaliseerde haar zoon niet in Marokko of Italië, maar in Londen. In de wijk waar hij woonde had hij contacten met “slechte mensen”.

De moeder van Youssef Zaghba bekeerde zich 26 jaar geleden tot de Islam en geeft de Britse imams die niet voor haar zoon willen bidden gelijk.

Het lichaam van Youssef Zaghba is nog steeds in handen van de politie. Wanneer hij aan zijn familie zal worden teruggegeven is niet bekend. De Marokkaanse autoriteiten hebben bovendien nog geen toestemming gegeven voor de repatriëring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team