Zoeken

Aanslagen Parijs: familie Hasna Ait Boulahcen eist slachtofferstatus

21 januari 2016 - 19:30 - Wereld

©

De familie van Hasna Ait Boulahcen heeft aangifte gedaan tegen X. Zij willen bewijzen dat de jonge vrouw die in november tijdens een antiterreuroperatie in Saint-Denis werd gedood, ook het slachtoffer is van terrorisme.

Op 13 januari heeft de advocaat van de familie klacht ingediend bij de anti-terrorisme rechter Christophe Tessier. Volgens hem is "Hasna Ait Boulahcen bij een terreuraanslag omgekomen, net zoals de slachtoffers van het Bataclan. Ze is noch een terroriste noch een medeplichtige. Ze heeft dus de status van slachtoffer. Ze heeft nooit een actieve rol in deze zaak gespeeld. Ze heeft nooit contact gehad met Syrië".

De jonge Marokkaanse was volgens de raadsman onder de macht van Abdelhamid Abaaoud, vermeende brein achter de aanslagen van Parijs, en zou nooit als martelares hebben willen sterven. "Kom je niet dan ga ik je familie en de kinderen van je vrienden vermoorden", zou Abaaoud tegen haar hebben gezegd.

Tijdens de politie-actie in Saint-Denis op 18 november zou Hasna aan de aanwezige agenten hebben gezegd dat ze weg wilde. Ze riep toen ook naar de agenten dat Abaaoud haar vriend niet was. "Ik wil weg! Mag ik naar buiten komen? Ik wil naar buiten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team