Zoeken

Meerdere aanslagen in Europa verijdeld dankzij Marokko

30 oktober 2015 - 19:45 - Marokko

©

Meerdere aanslagen werden in Europa verijdeld dankzij informaties en tips van de Marokkaanse anti-terrorismedienst BCIJ. Dat zegt BCIJ-baas Abdelhak Khiame.

Aan de Zwitserse krant La Tribune de Genève vertelde de veiligheidsbaas over de oprichting van zijn dienst. Hij legde uit dat de ’Marokkaanse FBI’ in alle zaken mag ingrijpen wanneer de nationale veiligheid zowel in als buiten Marokko bedreigd wordt. De belangrijkste missie van de BCIJ is de arrestatie en het verhoor van verdachten alvorens ze aan de justitie te overhandigen.

De dienst houdt zich niet enkel bezig met terrorismezaken volgens Abdelhak Khiame. De BCIJ grijpt ook in bij georganiseerde criminaliteit en heeft agenten in heel het land.

Volgens Khiame loopt de samenwerking met andere landen ook heel goed. Dankzij informaties die door zijn diensten werden verzameld werden aanslagen verijdeld in Spanje, Frankrijk, Italië, België en zelfs Nederland. Hij betreurt het echter dat Algerije met Marokko weigert samen te werken ondanks de aanwezigheid van jihadisten op zijn grond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team