Zoeken

Aanslagen Casablanca: laatste terrorist ook ter dood veroordeeld

22 oktober 2020 - 10:20 - Marokko

©

De laatste terrorist die betrokken was bij de bomaanslagen in Casablanca, werd afgelopen maandag ter dood veroordeeld door het Hof van beroep. De man verliet Marokko 17 jaar geleden om zijn toevlucht te zoeken in Denemarken.

Maandag kwam er een einde aan de zaak die enorm veel inkt heeft doen vloeien en een onuitwisbare stempel gedrukt heeft op de geschiedenis van Casablanca. De laatste opdrachtgever voor de aanslagen was bijna 17 jaar lang vluchteling in Denemarken. Hij is uiteindelijk ook veroordeeld tot de dood.

De man werkte volgens Aljarida24 ook samen met de slapende terroristische cel, die vorig jaar in Tamaris door de BCIJ werd ontmanteld. De zeven leden, die vervolgd worden voor hun vermeende lidmaatschap van Daesh, hadden gevoelige sites in Casablanca voor ogen.

Op 16 mei 2003 pleegden 14 terroristen uit de buurt Sidi Moumen aanslagen op twee restaurants, een hotel en een Joodse begraafplaats in Casablanca. Daarbij kwamen 45 mensen om, waaronder acht Europeanen, en vielen er meer dan honderd gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team