Zoeken

Aanslagen Brussel: Najim Laachraoui is tweede kamikaze Zaventem

23 maart 2016 - 22:05 - Wereld

©

Najim Laachraoui is de tweede kamikaze die zich dinsdagochtend op de luchthaven van Zaventem opblies. Eerder vandaag berichtten de media dat hij was gearresteerd, maar het Belgisch parket ontkende dat.

De 24-jarige Belg van Marokkaanse afkomst stond links op de foto van de drie vermeende daders van de aanslag waarbij 31 doden en 270 gewonden vielen. Even werd gedacht dat hij de man was die rechts op de foto stond en die vluchtte na zijn tas met een bom te hebben achtergelaten.

Najim Laacharoui was in 2013 naar Syrië vertrokken en keerde vorig jaar terug naar Europa. Hij werd reeds gezocht voor zijn vermeende deelname aan de aanslagen van Parijs in november vorig jaar. Zijn DNA was op explosieven gevonden die voor de aanslagen in de Franse hoofdstad waren gebruikt.

De eerste kamikaze van Zaventem werd geïdentificeerd als Ibrahim El Bakraoui. Zijn broer, Khalid El Bakraoui, pleegde enkele minuten later de aanslag bij het metrostation Maalbeek in Brussel. Over de identiteit van de vierde verdachte, de man met het hoedje op de foto, is nog steeds niets bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team