Zoeken

Geheimzinnigheid rondom aankoop hotel in Parijs door Koning Mohammed VI

9 oktober 2020 - 15:17 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft afgelopen juli een luxe hotel in het centrum van Parijs aangekocht. Het is nog onduidelijk hoeveel de Koning nu precies betaald heeft voor het pand.

Het hotel ligt aan de voet van de Eiffeltoren, op de Champ-de-Mars, in het 7e arrondissement van de Franse hoofdstad, meldt Le Figaro. Het hotel is overgekocht van de Saoedische prins Khaled ben Sultan ben Abdelaziz al-Saoud, voormalig Saoedische vice-minister van Defensie en zoon van de voormalige kroonprins, die het sinds 1988 in zijn bezit had.

Volgens de pers heeft het hotel een totale oppervlakte van meer dan 1000 m². Dat is een stuk minder groot dan de afmetingen waarmee het makelaarskantoor Belles Demeures de France het pand in de etalage heeft gezet. De Saoedische koninklijke familie had deze specialist in luxe onroerend goed in Frankrijk in de arm genomen om het hotel te verkopen.

De verkoop werd uiteindelijk gesloten tussen de twee koninklijke families zonder tussenkomst van de makelaar. De onderhandelingen werden gedaan door de privésecretaris en advocaat van Mohammed VI en vertegenwoordigers van de Saoedische koninklijke familie, meldt Le Figaro. "De twee partijen gaven er de voorkeur aan om eind juli privé te onderhandelen en we werden begin augustus ingelicht over de uitkomst.", zegt Marie-Hélène Lundgreen, directeur van het Belles Demeures de France-netwerk.

Het is nog steeds onduidelijk hoeveel Koning Mohammed VI nu precies heeft betaald voor het hotel. Volgens Le Figaro gaat het om 80 miljoen euro, wat niet overeenkomt met het feit dat dergelijk vastgoed in het centrum van Parijs soms meer dan 50.000 euro per vierkante meter kan kosten. "We hebben aanbiedingen ontvangen dichtbij de prijzen die in de pers verschenen, maar die werden geweigerd.", zegt Marie-Hélène Lundgreen.

Het hotel is gebouwd in 1912 en heeft ongeveer tien kamers, verdeeld over 3 verdiepingen van elk ongeveer 500 m², met een penthouse op de bovenste verdieping. Ook is het hotel voorzien van een speelkamer, een zwembad, een spa, een vergaderruimte, een kapsalon, een tuin van 300 m² en een terras van 229 m² met een adembenemend uitzicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team