Zoeken

Zoon Belgisch-Marokkaans parlementslid aangeklaagd in drugszaak

29 januari 2024 - 16:00 - Wereld

©

In Brussel zijn acht personen, waaronder de zoon van de Belgisch-Marokkaanse parlementariër Fadila Laanan, aangeklaagd voor de verkoop en het bezit van verdovende middelen. Dit volgt op de vondst van 50 pakjes cocaïne in december op het kantoor van Caroline Désir, de minister van Onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel.

De zaak werd eind vorige week door La Dernière Heure onthuld. Zes van de acht verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen door de onderzoeksrechter, terwijl de andere twee voorwaardelijk zijn vrijgelaten. "Het parket van Brussel bevestigt dat er in december 2023 verdovende middelen zijn gevonden in het kabinet van de Franstalige minister van Onderwijs. Een medewerker van het kabinet is voor de onderzoeksrechter verschenen, die hem heeft aangeklaagd wegens de verkoop en het bezit van verdovende middelen en hem in hechtenis heeft genomen. In totaal zijn 8 verdachten in deze zaak voor de onderzoeksrechter verschenen", verklaart het parket van Brussel in een persbericht.

Lees ook: Fadila Laanan in Marokko voor culturele missie

De betreffende medewerker is Mekki Vanhaelen, die als econoom in het kabinet van de minister werkt. Bij een huiszoeking in zijn woning werd een bedrag van 10.000 euro in beslag genomen. "Op woensdagavond 15 december werd de minister van Onderwijs geïnformeerd dat een assistent, verantwoordelijk voor materiaal en logistiek in het kabinet, was gearresteerd in verband met een onderzoek naar drugshandel. Dezelfde dag is zijn kantoor doorzocht om te controleren of er strafbare voorwerpen aanwezig waren. Er werd een vijftigtal zakjes met wit poeder aangetroffen", legt het kabinet uit in een verklaring.

Lees ook: Zoon Marokkaans Kamerlid krijgt doodstraf

Het kabinet verzekert samen te werken met de onderzoeksrechter om de waarheid aan het licht te brengen. "In overeenstemming met de onderzoekers heeft de kabinetschef de deuren van het kantoor van de medewerker en alle ruimtes waartoe hij toegang had, geopend op vrijdag 17 december. De zakjes zijn dezelfde dag meegenomen door de onderzoekers. Ze hebben niets anders gevonden en hebben sindsdien geen ander lid van het kabinet willen ondervragen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team