Zoeken

WK-vrouwen: Atlas Leeuwinnen op weg naar achtste finale

2 augustus 2023 - 09:00 - Sport

©

Het Marokkaanse vrouwenvoetbalelftal streeft, na een eerste overwinning tegen Zuid-Korea afgelopen zondag (1-0) in de Women’s World Cup, naar een kwalificatie voor de achtste finale. Daarvoor moeten de Atlas Leeuwinnen donderdag Colombia verslaan.

De indrukwekkende kopbal van Ibtissam Jraïdi in de 6ᵉ minuut leidde tot een overwinning van Marokko tegen het taaie Zuid-Koreaanse team, afgelopen zondag in het Hindmarsh Stadium in Adelaide, Australië. Met deze overwinning, die de Leeuwinnen van de Atlas weer deed hopen na de harde nederlaag tegen Duitsland (0-6), heeft Marokko nog een kans om als beste uit groep H te komen en zich te kwalificeren voor de achtste finale. De Marokkaanse speelsters zullen daarvoor wel een overwinning moeten behalen tegen Colombia donderdag.

Lees ook: Kritiek op Korea na ’vernederende’ nederlaag tegen Marokko

Coach Rynald Pedros heeft de nodige tactische keuzes gemaakt om het spel van de Atlas Leeuwinnen te verbeteren na de nederlaag tegen Duitsland. Tegen Zuid-Korea waren de Marokkaanse voetbalsters meer aanvallend en vastberaden. Met succes! Met haar doelpunt, het enige van de wedstrijd, is Ibtissam Jraïdi de eerste Marokkaanse speelster die een doelpunt scoort op een WK-vrouwen.

De succesvolle coaching van Rynald Pedros resulteerde in belangrijke veranderingen in de verdediging, met de opstelling van Nouhaïla Benzina, ter vervanging van Yasmine Lamrabet, de opstelling van Ibtissam Jraïdi, die het winnende doelpunt maakte, en Salma Amani en Nisrine El Chad. Dit heeft meer evenwicht in het spel van Marokko gebracht en de verdediging verbeterd, die sterk bleef tijdens de aanvallen van de Zuid-Koreanen.

Lees ook: Schokkende vraag van journalist aan aanvoerster Atlas Leeuwinnen

Om donderdag Colombia te verslaan, moeten de Marokkaanse speelsters meer vloeiendheid in het spel tonen en technischer zijn. "Ik denk dat wat het belangrijkste is in ons team, de strijdlustige houding en collectieve solidariteit is," zei de Franse coach na de overwinning tegen Zuid-Korea.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team