Zoeken

Kritiek op Korea na ’vernederende’ nederlaag tegen Marokko

31 juli 2023 - 11:30 - Sport

©

De Leeuwinnen van de Atlas boekten zondagochtend hun eerste overwinning op het WK-vrouwenvoetbal door Zuid-Korea met 1-0 te verslaan in Adelaide, Australië. Een nederlaag die als ’vernederend’ wordt beschouwd door de Koreaanse pers.

Een nieuwe nederlaag voor Zuid-Korea (17e ter wereld). Het Koreaans vrouwenelftal verloor van Marokko (72e ter wereld) nadat het al eerder door Colombia met 2-0 was verslagen. De Marokkaanse Ibtissam Jraidi scoorde met een kopbal in de zesde minuut van de wedstrijd. Een onverwacht doelpunt dat de Koreanen in verwarring bracht. "De Koreanen hadden moeite om zich tijdens de rest van de eerste helft te herpakken. De verdediging en het middenveld waren ontregeld, elke bal van achteren werd snel verloren door een dominante speelster. Het was een bijzonder pijnlijke zwanenzang voor de zogenaamde gouden generatie van Korea, die helemaal niet succesvol was in wat een van haar laatste wedstrijden zou kunnen zijn", commenteert Korea JoongAng Daily.

Lees ook: Nouhaila Benzina, eerste voetbalster met hijab op het WK

De Koreaanse krant merkt op dat middenvelder Cho So-hyun, een van de meest ervaren Koreaanse speelsters aller tijden, geen enkele kans wist te benutten, vaak de bal inleverde of op het verkeerde moment passes gaf en dat Ji So-yun, de ster van het team en topscorer, helemaal niet indrukwekkend was. "Aanvalster Park Eun-sun, die de afgelopen maanden de lieveling was van Bell (coach van het team), was net zo ineffectief, miste haar balcontact of schoot de bal ver naast het doel, en had moeite om de snelheid of behendigheid te tonen die nodig was om haar actie voort te zetten", voegt de auteur van het artikel toe, concluderend dat de Koreanen een vernederende nederlaag (1-0) leden in de "gemakkelijkste wedstrijd van de competitie."

Zuid-Korea blijft ondanks deze nederlaag in de race voor de achtste finales en zal donderdag in de laatste wedstrijd van groep H spelen tegen Duitsland, nummer twee wereldwijd en favoriet op het WK. Maar de kansen van de Taeguk Ladies om zich te kwalificeren zijn zeer klein.

Lees ook: Afghaans elftal dolblij voor Atlas Leeuwinnen

De Atlas Leeuwinnen, gecoacht door de Fransman Reynald Pedros, herstellen van een 6-0 nederlaag tegen Duitsland. De overwinning op Zuid-Korea vertegenwoordigt een sprankje hoop op kwalificatie voor de laatste 16 van het WK. Voordat ze naar de volgende fase kunnen kijken, moeten de Leeuwinnen van de Atlas het donderdag in de laatste wedstrijd van Groep H opnemen tegen een zeer sterk Colombia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team