Zoeken

Gevangenis Nador onder vuur na sterfgevallen

4 mei 2024 - 14:00 - Marokko

©

De gevangenis van Nador ontkent met klem de beschuldigingen van mishandeling en nalatigheid die op online media zijn verschenen na de dood van twee gedetineerden.

In een officiële verklaring stelt de gevangenisadministratie dat de eerste gedetineerde, de 72-jarige S.B., overleed in het ziekenhuis waar hij met spoed was opgenomen na onwel te zijn geworden. S.B. was al drie keer overgebracht naar een ziekenhuis, de laatste keer op 24 april 2024, vanwege "een aanzienlijke gewichtsafname".

Lees ook: Gevangenis Nador ontkent marteling gevangene

De gevangenis benadrukt dat S.B. nooit op ziekenafdeling van de gevangenis is opgenomen en dat autopsie geen sporen van geweld of mishandeling heeft aangetoond. De beweringen over mishandeling zijn dan ook "ongegrond", aldus de verklaring.

Lees ook: Gevangenis Nador is verschrikking

De tweede gedetineerde, een Guinese burger, overleed op 29 oktober 2023 in het provinciaal ziekenhuis van Nador. Hij was daar op 26 oktober 2023 opgenomen met "darmaandoeningen". De man was al eerder overgebracht naar het ziekenhuis en had verschillende medische onderzoeken ondergaan. De beschuldigingen van nalatigheid in de online media zijn dan ook "onjuist", aldus de gevangenisadministratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team