Zoeken

Ryanair zet Air Arabia onder druk in Marokko

4 mei 2024 - 11:00 - Marokko

©

De komst van de Ierse low-costmaatschappij Ryanair op de Marokkaanse binnenlandse markt zet Air Arabia Maroc onder druk.

Air Arabia heeft het aantal vluchten tussen Agadir en Rabat sinds woensdag verhoogd naar 7 per week. Deze toename volgt op de recente ondertekening van een addendum aan de overeenkomst tussen Air Arabia en de regio Souss-Massa. Het doel is om te voldoen aan de toenemende vraag en bij te dragen aan de ontwikkeling van het binnenlands toerisme. Tot nu toe werden er jaarlijks ongeveer 728 vluchten uitgevoerd tussen Rabat en Agadir.

Lees ook: Marokko verwelkomt nieuwe luchtvaartmaatschappij

Abdelhak Chahli, eerste vice-voorzitter van de regionale toerismeraad Agadir-Souss Massa, verwelkomt de verhoging van het aantal vluchten en noemt het een "lovenswaardige" initiatief. Volgens hem zal deze beslissing een positieve impact hebben op de promotie van nationaal en internationaal toerisme in de regio Souss Massa.

Lees ook: Marokko: controverse over prijzen Ryanair zwelt aan

De toename van de concurrentie op de Marokkaanse binnenlandse markt kan leiden tot lagere prijzen voor consumenten. Ryanair staat bekend om zijn lage tarieven, en Air Arabia Maroc zal mogelijk gedwongen worden om zijn prijzen te verlagen om te kunnen concurreren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team