Zoeken

Steun aan Kabylisch volk: Marokko verbiedt bijeenkomst in Agadir

4 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten in Agadir hebben een bijeenkomst verboden die bedoeld was als voorbereiding op de oprichting van een "Actiegroep ter steun aan het Kabylische volk".

De bijeenkomst, die gepland was voor donderdag op het hoofdkwartier van een politieke partij, werd verboden op instructies van de gouverneur van de prefectuur Agadir-Ida-Outanane en wali van de regio Souss-Massa, Saaïd Amzazi.

Lees ook: Regering Kabylië in ballingschap verheugd over Marokkaanse steun

Volgens Assabah was de reden voor het verbod dat de bijeenkomst "niet in overeenstemming is met de strategie van de staat, die zich primair richt op de door de Koning uitgestippelde kaart, met name het beginsel van niet-inmenging in de soevereiniteit van andere staten."

Lees ook: Nieuwe provocatie: Algerije opent kantoor voor partij Rif-separatisten

De bijeenkomst kwam voort uit de recente proclamatie van de onafhankelijkheid van Kabylië op 20 april 2024. De spanningen tussen Marokko en Algerije lopen al maanden op, met beschuldigingen van wederzijdse provocaties en schendingen van de territoriale integriteit. Koning Mohammed VI benadrukte echter in zijn laatste troonrede dat Marokko geen bedreiging vormt voor Algerije en dat de veiligheid en stabiliteit van beide landen nauw met elkaar verbonden zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team