Zoeken

VS schenken 500 tanks aan Marokko

8 oktober 2023 - 12:00 - Marokko

©

Washington heeft besloten om 500 Bradley en Abrams gevechtstanks te schenken aan de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) van Marokko, in het kader van het Excess Defence Article (EDA) programma.

Als bevoorrechte militaire bondgenoot van Marokko zijn de Verenigde Staten van plan om 500 Bradley en Abrams gevechtstanks naar Rabat te sturen via het Excess Defence Article programma.

Lees ook: VS doneert speciale klimtoren aan Koninklijke Marine

Dit programma van het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft als doel overtollige militaire uitrusting te schenken aan buitenlandse regeringen die door Washington zijn geselecteerd. Deze donatie kunnen betrekking hebben op vuurwapens, vliegtuigen, schepen of militaire voertuigen, aldus HuffPost.

De Bradley gevechtstanks die Marokko zal ontvangen zijn voertuigen speciaal ontworpen voor troepentransport en ondersteuning in oorlogstijd. Ze kunnen ook worden ingezet voor het vervoer van geleide raketten en kanonnen. De Bradley tank heeft tevens het vermogen om wegen en barrières te ontmijnen.

Lees ook: Amerika doneert medisch materieel aan Marokko

De afgelopen jaren heeft Marokko zijn leger versterkt en gemoderniseerd door onder meer Chinese (Wing Loong 1 en 2), Turkse (Bayraktar) en Israëlische (Wander B en Thunder B) drones aan te schaffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team