Zoeken

Toerisme: Marokko overboekt!

22 augustus 2013 - 19:26 - Marokko

©

In Marokko zijn de kuststeden overspoeld door toeristen. In Fnideq, Mdiq, Martil, Al Hoceima, Nador, Saidia, Agadir en El Jadida loopt de prijs van een nacht in een klein hotel op tot 1000 dirham. Een appartementje kost 700 dirham per dag, tegen minder dan 300 dirham in juni vorig jaar.

Ook vijf sterren hotels zitten vol lokale toeristen. In Saidia bijvoorbeld zijn de 3500 beschikbare bedden van 12 augustus tot 8 september volgeboekt.

Toerismeprofessionals bevestigen ons dat dat het voornamelijk om lokale toeristen en Marokkanen uit het buitenland gaat. Oorzaak is de ingekorte vakantie vanwege de Ramadan.

Mensen die via internet een kamer hebben geboekt, krijgen te horen dat hun kamers aan andere toeristen voor een hogere prijs werden verhuurd. Sommige huren een garagebox, slapen in hun auto of een park.

Anderen zijn gewoon terug naar huis gekeerd met het voornemen om volgend jaar naar Turkije of Spanje op vakantie te gaan, waar de prijzen veel goedkoper zijn en het aanbod overvloedig.

Marokko streeft ernaar 20 miljoen toeristen te verwelkomen in 2020. Door ons ondervraagde professionals betreuren het dat Marokko tot op heden, niet eens aan de lokale vraag kan voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team