Zoeken

Illegale panden van lokale politici gesloopt in Tanger

2 mei 2024 - 18:00 - Marokko

©

De stad Tanger heeft een campagne gestart tegen illegale bouwwerken. De lokale autoriteiten hebben bulldozers ingezet om gebouwen te slopen die zonder vergunning zijn gebouwd, waaronder enkele die toebehoren aan lokale politici.

De sloopacties vonden plaats in de wijken Mesnana en Beni Makada. Twee nieuwgebouwde panden werden met de grond gelijk gemaakt, in het bijzijn van hun eigenaars. Een van hen is een gemeenteraadslid.

Lees ook: Tanger: illegale bouwwoede opnieuw de kop ingedrukt

Na de sloop werden er processen-verbaal opgemaakt. De dossiers van deze overtredingen worden doorgestuurd naar het parket, dat de oorzaken en omstandigheden van de illegale bouwwerken moet onderzoeken.

De autoriteiten hebben ook een commissie ingesteld om de zaak te onderzoeken en na te gaan of er criminele organisaties zijn die illegale bouwmogelijkheden verkopen aan nietsvermoedende kopers. De commissie zal ook onderzoeken of er valse documenten in omloop zijn die afkomstig zouden zijn van de overheid of de gemeenteraad.

Lees ook: Tanger: villa’s volledig gesloopt?

Eerdere onderzoeken hadden al onthuld dat sommige politici zich in Tanger en de omliggende gemeenten op illegale wijze grond hadden toegeëigend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team