Zoeken

Marokko gaat drugsbaron uitleveren aan Frankrijk

2 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De vermeende drugsbaron Yoda Félix Bingui, die in maart in Marokko werd gearresteerd, zal binnenkort worden uitgeleverd aan Frankrijk. Bingui, ook bekend als "Le Chat" en die beschuldigd wordt van drugshandel en betrokkenheid bij een bendeoorlog in Marseille, stemde dinsdag in met zijn uitlevering tijdens een zitting van de Hoge Raad in Rabat.

Bingui’s advocaat, Philippe Ohayon, zei dat zijn cliënt "zich zo snel mogelijk naar Frankrijk wil begeven om zich te verdedigen". De Hoge Raad van Rabat zal de uitleveringsprocedure "volgende week" in gang zetten, aldus Ohayon. De procedure kan echter nog maanden duren.

Lees ook: Notoire drugsbaas "le Chat" gearresteerd in Marokko

De arrestatie van Yoda Félix Bingui in Casablanca op 8 maart werd door de Franse autoriteiten bejubeld. "Dit is een grote klap voor de drugshandel dankzij onze samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten", verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin na de arrestatie van de drugscrimineel.

Lees ook: Uitlevering drugsbaas "Le Chat" van Marokko naar Frankrijk complex

Yoda Félix Bingui, die regelmatig naar Marokko reisde, vluchtte naar het koninkrijk na het uitbreken van een "bendeoorlog" met de rivaliserende bende "DZ Mafia" in februari 2023. De strijd om de controle over de drugshandel in Marseille leidde tot gewelddadige confrontaties met 49 doden, waarvan vier onschuldige slachtoffers, en 123 gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team