Zoeken

Staking in zicht bij Royal Air Maroc

28 december 2023 - 16:00 - Economie

©

Werknemers van Royal Air Maroc dreigen met een staking vanwege de "stagnatie van de sociale dialoog" door de luchtvaartmaatschappij.

De Nationale Unie voor Luchtvervoer, aangesloten bij de Marokkaanse Arbeidsunie, verwijt het management van Royal Air Maroc dat zij de eenheid van hun vakbondsactie ondermijnt. Ontmoetingen tussen beide partijen zouden enkel tot niet nagekomen beloftes hebben geleid, zo geven zij aan in een verklaring.

Lees ook: Marokkaanse overheid reageert op stakingen met looninhoudingen

Centraal in de spanningen staan de eisen van het personeel, die meerdere punten omvatten: een algemene salarisverhoging, de invoering van een rechtvaardig mechanisme voor de distributie van jaarlijkse bonussen, de regularisatie van de posities van tijdelijke werknemers op basis van hun anciënniteit en een verbetering van de sociale voorzieningen.

Lees ook: Staking van 35 minuten doet ONDA zwichten

Daarnaast heeft de vakbond ook kritiek op "eenzijdige maatregelen genomen door het management van de Royal Air Maroc". Ze uiten hun onvrede over de verslechterende sociale situatie binnen de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij, waaronder "discriminatie en loonongelijkheid tussen verschillende categorieën werknemers, en het verlenen van exclusieve privileges aan bepaalde werknemers ten koste van anderen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team