Zoeken

Spanje vecht voor WK 2030-kandidatuur met Marokko

28 maart 2024 - 10:00 - Wereld

©

De Spaanse regering is in gesprek met de FIFA om de kandidatuur voor het WK 2030 te redden, ondanks de onrust rond de Spaanse voetbalbond. José Manuel Rodríguez Uribes, voorzitter van de Hoge Raad voor Sport, benadrukt dat de kandidatuur "helemaal niet" in gevaar is.

De onrust ontstond door een corruptieschandaal rond Luis Rubiales, ex-voorzitter van de Spaanse voetbalbond. De FIFA eist dat de bond schoon schip maakt voordat de kandidatuur definitief wordt goedgekeurd.

Lees ook: WK-2030 in Marokko in gevaar door Spanje

Uribes is in gesprek met de FIFA om "de te nemen beslissingen te harmoniseren" en "oplossingen te vinden die in overeenstemming zijn met de regels." Hij benadrukt dat Spanje, met of zonder Portugal en Marokko als co-hosts, een sterke kandidaat is. "We verdedigen onze kandidatuur met alle kracht," aldus Uribes. Hij wijst op de rijke voetbaltraditie van Spanje en de enorme populariteit van het WK in de Spaanse steden.

Lees ook: Rubiales-affaire brengt Marokko’s WK-kandidatuur in gevaar

Ondertussen heeft Uribes ook een klacht ingediend bij het Spaanse sporttribunaal (TAD) tegen Pedro Rocha, de voorzitter van de interim-commissie van de Spaanse voetbalbond. Uribes wil dat Rocha wordt ontslagen. De toekomst van de Spaanse WK-kandidatuur hangt af van de uitkomst van de gesprekken met de FIFA en de uitspraak van het TAD.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team