Zoeken

Marokkaanse consul in Den Bosch overleden

21 april 2024 - 14:00 - Wereld

©

De Marokkaanse consul in Den Bosch, Aherdane Boudaher, is vrijdag overleden na een lange strijd tegen een ernstige ziekte. De behandeling was helaas niet succesvol.

Aherdane Boudaher was eerder consul-generaal van Marokko in Oran, Algerije. In mei 2020 werd hij overgeplaatst naar Den Bosch nadat hij in een video op sociale media Algerije had betiteld als "vijandelijk land". In de video, die werd opgenomen tijdens een sit-in van gestrande Marokkaanse burgers voor het consulaat in Oran, vroeg Boudaher de demonstranten op hun actie te staken.

Lees ook: Zoon Marokkaanse consul Den Bosch was leider inlichtingendienst Daesh

De uitspraken van Boudaher leidden tot diplomatieke spanningen tussen Marokko en Algerije. Het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken riep de Marokkaanse ambassadeur in Algerije op het matje en noemde de uitspraken van Boudaher "een ernstige schending van de normen en tradities van de diplomatie die in geen geval acceptabel zijn."

Lees ook: Marokko roept consul terug uit Oran

Aherdane Boudaher was al geruime tijd ziek en overleed vrijdag in Den Bosch. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team