Zoeken

Veel solidariteit met Marokkaanse vader na overlijden zoon

29 mei 2015 - 12:26 - Marokko

©

De strijd van een Marokkaanse vader om zijn zoon te genezen van leukemie heeft voor veel solidariteit gezorgd in het Franse Rouen. De man liet alles achter om zijn zoon in Frankrijk te laten verzorgen. Helaas overleed de 15-jarige Abdé Lahri ondanks de zorgen.

Hassane Lahri is ontroostbaar. Zijn zoon overleed afgelopen zaterdag rond 05:00 na een maandenlange gevecht tegen de ziekte in het Universitair Ziekenhuis van Rouen.

Abdé had een dringende transplantatie nodig. Zijn vader verliet zijn baan, familie en dorp om zijn zoon naar Frankrijk te brengen en te laten verzorgen. Hassan kwam in Frankrijk aan met 2 euro op zak. Met de hulp van een aantal verenigingen slaagde hij erin zijn zoon te laten opnemen in het Charles Nicolle ziekenhuis waar hij de transplantatie onderging.

"Hij was er steeds voor zijn zoon en dacht aan anderen alvorens aan zichzelf te denken. Hij nam de kinderen mee naar het park en had altijd een troostend woord", vertelt een vrouw in tranen aan Paris Normandie.

Na de dood van zijn zoon had Hassan Lahri nog maar één wens, Abdé in Marokko laten begraven zoals hij het hem had beloofd. Maar daar had hij het geld niet voor. Hij kreeg opnieuw hulp van lokale verenigingen die een geldinzameling organiseerden. Het geld voor de repatriëring van Abdé, 3040 euro, werd in geen tijd verzameld. Hassan is met zijn zoon naar Marokko teruggekeerd. In Rouen wordt hij door de mensen die hem kennen "de koning van de vaders genoemd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team