Zoeken

Luchthaven Marrakech krijgt make-over

25 april 2024 - 23:00 - Marokko

©

De werkzaamheden voor de uitbreiding en renovatie van de luchthaven van Marrakech gaan binnenkort van start. Hiervoor is een aanbestedingsprocedure gestart.

De luchthaven Marrakech-Menara zal worden uitgebreid om de toenemende stroom toeristen te kunnen verwerken, in het kader van de Afrikaanse Kampioenschappen voetbal 2025. De werkzaamheden zullen tien maanden duren, volgens de aanbestedingsprocedure.

Lees ook: Marokko werkt aan nieuw masterplan voor luchthavens

De werken omvatten grondwerkzaamheden voor het modelleren en egaliseren van de start- en landingsbanen, het schaven en herprofileren van de startbaan, de parallelle taxibaan en de toegangswegen in gewapend beton, evenals hun versteviging in asfaltbeton, meldt Challenge. Een deel van de bestaande verharding zal ook worden gesloopt voor de aanleg van D1000-buisdoorlaten en regenwaterafvoerwerken.

De bevoegde instanties zullen toezien op de correcte uitvoering van deze werkzaamheden, met inachtneming van de milieueisen, hygiëne- en veiligheidseisen. Zo zal er voor en na de werkzaamheden een dynamische 3D-laserscan worden uitgevoerd met betrekking tot de start- en landingsbanen, en zullen er na afloop van de werkzaamheden aan de startbaan tests worden uitgevoerd op de lengteprofiel en de wrijvingscoëfficiënt.

Lees ook: Luchthaven Marrakech te klein, ambitieus uitbreidingsplan onthuld

Het Agentschap voor het Behoud van Grond, Kadaster en Cartografie (ANCFCC) van de regio Marrakech-Safi zal in samenwerking met de lokale autoriteiten en regelgevende instanties toezien op de snelle uitvoering van de uitbreidingswerken van de luchthaven van Marrakech. De bouw van een tweede luchthaven in Marrakech, in de gemeente Sidi Zouine, lijkt voorlopig van de baan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team