Zoeken

Marokkaanse imams weigeren na Ramadan terug te keren uit Europa

25 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

Verschillende leden van de religieuze delegatie die tijdens de Ramadan naar Europa werd gestuurd om de Marokkaanse diaspora te begeleiden en te ondersteunen, zijn na afloop van hun missie niet teruggekeerd naar Marokko.

Het Ministerie van Habous en Islamitische Zaken had een religieuze delegatie samengesteld van 24 predikers en 19 Mourchidates (vrouwelijke begeleiders), naast 321 bemiddelaars, om de Marokkaanse gemeenschap in Europa te begeleiden tijdens de Ramadan. De delegatie was actief in Frankrijk, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken en Canada.

Lees ook: Marokkaanse verkozene "verdwijnt" na missie in Frankrijk

"Predikers en imams die door de Wetenschappelijke Raad van de provincie Driouch enkele dagen voor de heilige maand waren gestuurd voor predikings- en begeleidingsmissies van de Marokkaanse gemeenschap in Frankrijk, evenals voor het leiden van de Tarawih-gebeden, hebben besloten om permanent ter plaatse te blijven".

Lees ook: Marokko stuurt honderden imams naar het buitenland voor Ramadan

Deze predikers zouden hebben besloten om na het verstrijken van hun visum niet met de commissie die hen naar Frankrijk had gebracht, terug te keren naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team