Zoeken

Sofyan Amrabat’s lijdensweg bij Manchester United

5 maart 2024 - 15:00 - Sport

©

De droomtransfer van Sofyan Amrabat naar Manchester United lijkt te ontaarden in een nachtmerrie. De Marokkaanse middenvelder, die in de zomer op huurbasis overkwam van Fiorentina, heeft nog niet kunnen overtuigen bij Old Trafford.

Amrabat, die furore maakte op het WK in Qatar, slaagt er niet in om de fans van Manchester United voor zich te winnen. Hij wisselt middelmatige prestaties af met blunders, zoals afgelopen zondag in de derby tegen Manchester City.

Lees ook: Nieuwe tegenslag voor Sofyan Amrabat

Een mislukte controle van Amrabat leidde tot de gelijkmaker van Phil Foden, waarna Manchester City de wedstrijd won met 3-1. De kritiek op de Marokkaanse international zwelt aan, met fans die openlijk zijn vertrek eisen.

Deze mislukking baart Fiorentina zorgen. De Italiaanse club vreest dat Manchester United de optie tot koop van Amrabat niet zal lichten, waardoor ze hem na afloop van zijn huurperiode mogelijk met een waardeverlies van de hand moeten doen. Amrabat, die tot juni 2024 aan Fiorentina is gebonden, zou dan terugkeren naar Florence, waar zijn contract automatisch met een jaar wordt verlengd.

Lees ook: Sofyan Amrabat krijgt bod die hij niet kan weigeren

Amrabat kwam in de zomer van 2023 op huurbasis van Fiorentina naar Manchester United. De huurperiode loopt tot juni 2024. Manchester United betaalde een huursom van 10 miljoen euro en heeft een optie tot koop van 25 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team