Zoeken

Sofiane Diop deelt ervaring met Walid Regragui

31 december 2023 - 09:00 - Sport

©

Sofiane Diop, 23-jarige Frans-Senegalees-Marokkaanse voetballer die recentelijk de keuze heeft gemaakt om voor Marokko uit te komen, heeft zijn ervaringen gedeeld over de interactie met bondscoach Walid Regragui.

In een interview beschrijft Diop Regragui als een coach die open staat voor dialoog en die graag de gevoelens van zijn spelers begrijpt. Diop benadrukt dat ze op voetbalgebied dezelfde taal spreken en dat de coach hem heeft getest op verschillende posities tijdens de training, wat de veelzijdigheid in het team bevordert.

Lees ook: Sofiane Diop, het nieuw gezicht van de Atlas Leeuwen (video)

De jonge speler onthulde dat hij zelf het initiatief heeft genomen om Walid Regragui te bellen en zijn wens uit te spreken om voor Marokko uit te komen, ondanks interesse vanuit Senegal, het land van zijn moeder. De keuze voor Marokko toont zijn toewijding en enthousiasme om voor de Atlas Leeuwen te spelen. Voorheen maakte hij deel uit van het Franse jeugdelftal en speelde hij voor AS Monaco.

Lees ook: Sofiane Diop kiest voor Marokko boven Frankrijk en Senegal

Diop werd geselecteerd voor de Afrikaanse kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026 en stond ook op de voorlopige lijst van 55 spelers voor de Afrika Cup 2024 in Ivoorkust. Een blessure die hij opliep tijdens een wedstrijd tussen Nice en Toulouse heeft hem echter uitgeschakeld voor de komende zes weken, wat betekent dat hij het Afrikaans kampioenschap zal moeten missen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team