Zoeken

Sekstoerisme in Marrakech: AMDH woedend

24 april 2024 - 22:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH), afdeling Marrakech, mengt zich in de zaak van de jonge Marokkaanse vrouw die op maandag 15 april overleed na een val in het zwembad van een villa in Ouahat Sidi Brahim. Bij de zaak zijn meerdere Koeweiters betrokken. De AMDH eist een grondig onderzoek en de uitroeiing van sekstoerisme.

In een persbericht meldt de AMDH dat verschillende verdachten zich vrijdagavond voor de rechtbank van eerste aanleg in Marrakech moesten verantwoorden na de dood van de jonge vrouw in nog onduidelijke omstandigheden. Het Openbaar Ministerie besloot een Koeweitse verdachte en een Marokkaanse beheerder van het toeristencomplex, die beiden in hechtenis zitten, te vervolgen. Zeven andere Koeweiters werden onder gerechtelijke controle geplaatst met een borgsom van 10.000 dirham per persoon. Drie jonge Marokkaanse vrouwen werden ook onder gerechtelijke controle geplaatst met een borgsom van 5000 dirham per persoon. Zij worden beschuldigd van het verleiden van een minderjarige van minder dan 18 jaar, aanranding van de eerbaarheid zonder geweld, corruptie, aanzetting tot prostitutie, het faciliteren van prostitutie en drugsgebruik.

Lees ook: Jonge vrouw vermoord na wilde avond in toeristencomplex Marrakech

De AMDH vindt dat de beschuldigingen tegen de verdachten niet in verhouding staan tot de misdaden die hen ten laste worden gelegd. De vereniging betoogt dat verkrachting en seksuele uitbuiting van een minderjarige volgens de internationale mensenrechten als geweld worden beschouwd. De AMDH merkt ook op dat de beslissing het vermoeden van mensenhandel niet meeneemt, wat een ernstige schending van de mensenrechten en de nationale wetgeving vormt, die deze praktijk strafbaar stelt. Bovendien betreurt de vereniging dat de beslissing geen melding maakt van de mysterieuze dood van de jonge Marokkaanse vrouw.

Lees ook: Mysterieuze dood vrouw in Marrakech, twee Koeweiti’s gearresteerd

Op basis van deze bevindingen eist de AMDH in Marrakech strengere straffen in zaken van seksuele uitbuiting van minderjarigen en vrouwen, die kunnen escaleren tot mensenhandel. De vereniging pleit ook voor een versterkte controle van toeristische faciliteiten en naleving van de toeristische voorschriften. De AMDH roept de rechter op om de regels van rechtvaardigheid en billijkheid te respecteren, het dossier niet-ontvankelijk te verklaren en deze door te verwijzen naar de strafkamerafdeling van het hof van beroep. De vereniging benadrukt ten slotte dat er een einde moet worden gemaakt aan sekstoerisme en dat er krachtig moet worden opgetreden tegen de maffia die in deze sector actief is, in combinatie met de strijd tegen drugs, met inbegrip van harddrugs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team