Zoeken

Robert de Niro: "Marokko is mysterieus en lyrisch mooi"

2 november 2023 - 22:30 - Cultuur

©

Hollywood-legende Robert de Niro heeft zich in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Forbes lovend uitgelaten over de mystieke schoonheid en rijke historie van Marokko. "Er is iets mysterieus en lyrisch moois aan Marokko," aldus de acteur en producent.

Robert De Niro, die een indrukwekkende filmcarrière heeft, sprak over het diepgaande gevoel van geschiedenis dat hij ervaart in de Marokkaanse kunsten en culturele uitingen. Hij toonde zich tevens onder de indruk van de filmindustrie in Marrakech, die zich opmaakt voor de 20e editie van het Internationale Filmfestival (FIFM) van 24 november tot 2 december. "In Marrakech is de kunst ongelooflijk," verklaarde de acteur, eraan toevoegend dat hij nog steeds aangetrokken wordt door de creativiteit in de eeuwenoude stad.

Lees ook: Robert De Niro verklaart liefde aan Marokko

De Niro prees specifiek het iconische Colisée bioscoop, ontworpen door de Franse architect Georges Peynet en gebouwd in 1953. De acteur kent Marrakech goed, hij werd er in 2018 geëerd met de Gouden Ster van het FIFM voor zijn uitzonderlijke acteercarrière en onlangs opende hij er zelfs het Nobu Hotel samen met de internationaal gerenommeerde Japanse chef-kok Nobu Matsuhisa en de Amerikaanse regisseur Meir Tepper.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team