Zoeken

Rabat: Marokkaanse leerling geschorst, zoon ambassadeur gespaard

7 februari 2024 - 14:00 - Marokko

©

Een privéschool in Rabat heeft een 15-jarige Marokkaanse leerling geschorst na een vechtpartij met een medeleerling, die toevallig de zoon is van de Portugese ambassadeur in het koninkrijk.

Volgens een verklaring van de vader van de Marokkaanse leerling aan de website Al3omk, werd zijn zoon de toegang tot de school geweigerd nadat hij afgelopen vrijdag ruzie had gehad met de zoon van de ambassadeur. De vader claimt dat de zoon van de ambassadeur zijn kind herhaaldelijk heeft beledigd. Als reactie op de situatie heeft de vader juridische stappen ondernomen door een advocaat in te schakelen, waarna de school hem informeerde over de uitsluiting van zijn zoon.

Lees ook: Zoon Belgisch-Marokkaans parlementslid aangeklaagd in drugszaak

De vader stelt dat hij door de schoolleiding was opgeroepen na het incident en werd geïnformeerd over de vechtpartij en de beslissing om zijn zoon te schorsen. "De schoolleiding informeerde me over de beslissing tot schorsing, onder het voorwendsel van het toepassen van de wet, terwijl ik meen dat er sprake is van selectieve toepassing en discriminatie. Waarom wordt de zoon van de ambassadeur niet gestraft als hij de aanstichter van de vechtpartij was, en waarom worden andere leerlingen die de vechtpartij hebben gefilmd niet gestraft terwijl het schoolreglement het gebruik van telefoons verbiedt?", vraagt de vader.

Lees ook: Zoon Marokkaans Kamerlid krijgt doodstraf

Het besluit om de leerling vier maanden voor het einde van het schooljaar te schorsen, plaatst de jongen in een lastige positie volgens zijn vader. Zijn zoon zit in het derde voorbereidingsjaar en moet zijn examens afleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team