Zoeken

Problemen met bagages op luchthaven Mohammed V in Casablanca

13 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Op de luchthaven Mohammed V in Casablanca is, in samenwerking met Royal Air Maroc en het Nationaal Bureau voor Luchthavens (ONDA), een speciaal team opgezet om de afhandeling van transitbagage te verbeteren.

Sinds een week kampt terminal 1 van de luchthaven, die voornamelijk door Royal Air Maroc en haar partners wordt gebruikt, met problemen bij het verwerken van transitbagage. De oorzaak van deze problemen zijn nieuwe controleprocedures, die aanzienlijke vertragingen veroorzaken.

Lees ook: Zware kritiek op luchthaven Casablanca en Royal Air Maroc

Om de situatie aan te pakken, heeft de luchthaven een coördinatieteam ingesteld, bestaande uit Royal Air Maroc Handling en andere luchthavenpartners, waaronder de Koninklijke Gendarmerie, de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) en de Douane. Het doel van dit team is het versnellen van de bagageafhandeling en het zo snel mogelijk herstellen van de normale situatie.

De genomen maatregelen omvatten het inzetten van extra personeel, het gebruik van nieuwe sorteer- en controlezones voor bagage in de terminals T2 en T3, en het trainen van medewerkers in het gebruik van het automatische bagagesorteersysteem van terminal T1.

Lees ook: Reizigers door storing zonder bagage naar Marokko

ONDA en Royal Air Maroc verzekeren de getroffen passagiers dat hun teams, in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen, hard werken om ervoor te zorgen dat de bagage snel op de uiteindelijke bestemmingen aankomt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team