Zoeken

Prinses Lalla Meryem ontmoet president Israël

8 mei 2023 - 17:20 - Marokko

©

Tijdens de kroningsceremonie van koning Charles III en koningin-gemaal Camilla in de Westminster Abbey op zaterdag 6 mei, ontmoette de Israëlische president Isaac Herzog verschillende Arabische persoonlijkheden, waaronder prinses Lalla Meryem.

Er werd niets vrijgegeven over de uitwisseling tussen Lalla Meryem en Isaac Herzog. Naast de Marokkaanse prinses ontmoette de Israëlische president ook koning Abdullah II van Jordanië, kroonprins en premier van Bahrein Salman bin Hamad Al Khalifa, president van de Verenigde Arabische Emiraten Mohamed bin Zayed Al Nahyan, evenals de emir van Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, en de kroonprins van Oman, Theyazin bin Haitham Al Said, wiens landen geen diplomatieke banden hebben met Israël.

Lees ook: Prinses Lalla Meryem op kroning Charles III

De religieuze kroningsceremonie van koning Charles III vond plaats in de Westminster Abbey in Londen en werd bijgewoond door leden van koninklijke families van over de hele wereld. Het evenement bestond uit vijf belangrijke onderdelen, met name de erkenning, de eed, de zalving, de investituur en kroning. In totaal woonden ongeveer 2000 buitenlandse leiders, royals, hoge ambtenaren, vertegenwoordigers van de civiele samenleving, enz. de ceremonie bij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team