Zoeken

Onopgeloste zaak: de gruwelijke moord op een zwangere vrouw in Casablanca 20 jaar geleden

9 januari 2024 - 14:00 - Marokko

©

Twintig jaar na de gruwelijke moord op een zwangere vrouw in haar huis in Hay Salmiya, Casablanca, krijgt de zaak een onverwachte wending.

In 2003 werd het lichaam van de vrouw, van wie de foetus op brute wijze uit haar buik was verwijderd, aangetroffen. Nu zijn er nieuwe ontwikkelingen die licht kunnen werpen op deze lang onopgeloste moordzaak.

Lees ook: Het duistere verhaal van Van Coppernolle, de moordenaar van de kleine Abdeljabbar Dkhissi

Recentelijk heeft de onderzoeksrechter nieuwe getuigen opgeroepen na anonieme klachten bij de politie. Deze klachten wijzen de zwager van het slachtoffer aan als mogelijke verdachte. Volgens de beschuldigingen zou deze man een aanzienlijk bedrag hebben betaald aan een advocaat uit Rabat om vervolging voor de moord te ontlopen. De advocaat zou op zijn beurt beschuldigd worden van ’afpersing’ voor het aannemen van dit geld.

Assabah meldt dat de zwager van het slachtoffer tijdens een avondje uit met vrienden, waarbij vermoedelijk alcohol in het spel was, zijn bewondering voor het slachtoffer zou hebben geuit. Hij zou haar zelfs hebben vergeleken met "een danseres". Na deze verklaringen dienden familieleden van het slachtoffer een klacht in tegen hem.

Lees ook: België heropent moordzaak Samira Bekkar

Eerder had het Openbaar Ministerie de echtgenoot van het slachtoffer, zijn broer en diens echtgenote beschuldigd van betrokkenheid bij de moord. Er vonden confrontaties plaats tussen verschillende personen die dicht bij het slachtoffer stonden. De nieuwe getuigenverhoren zouden nu kunnen helpen om deze twintig jaar oude zaak op te helderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team