Zoeken

Hoe staat het vier jaar later met het onderzoek naar de verdwijning van Naima Jillal?

4 januari 2024 - 11:00 - Wereld

©

Vier jaar na de verdwijning van de Nederlands-Marokkaanse drugsbarones Naima Jillal, alias "de peetmoeder van de cocaïne", is de Nederlandse politie nog steeds op zoek naar de vermoedelijke dader, Jos Leijdekkers, bijgenaamd Bolle Jos.

De politie vermoedt dat Naima Jillal is gemarteld en niet meer in leven is. Jillal, die voor de maffia van Mustapha El Fechtali werkte en bekend stond als ’tante’ of ’godmother’, verdween in oktober 2019 nadat ze in een zwarte BMW was gestapt in Amsterdam. Een later in Dubai gevonden telefoon bevatte foto’s van een gemartelde vrouw, vermoedelijk Jillal, wat duidt op een gruwelijk lot.

Lees ook: Foto’s gemartelde drugsbazin Naima Jillal op telefoon Ridouan Taghi

"We zijn nog steeds bezig met het onderzoek naar de verdwijning van Naima Jillal en op dit moment hebben we geen spoor van waar ze zich bevindt. (...) Ze is verdwenen, maar we weten echt niet wat er met haar is gebeurd. Maar we denken dat ze niet meer in leven is. Er was lange tijd geen enkel spoor van Naima Jillal. Totdat foto’s van een vrouw werden gevonden op een telefoon die in beslag werd genomen als onderdeel van het Marengo-onderzoek. We vermoeden dat het Jillal is en dat ze waarschijnlijk is gemarteld en dat ze niet meer in leven is," verklaarde Thomas Aling, woordvoerder van de politie in Amsterdam, aan The Sun.

Het Nederlandse politieonderzoek onthulde dat de foto’s waarschijnlijk zijn genomen op de nacht van Jillal’s verdwijning. Ondanks het gebrek aan concrete sporen van haar verblijfplaats, belooft de Nederlandse politie een aanzienlijke beloning van 200.000 euro voor informatie die leidt tot de arrestatie van Jos Leijdekkers. Deze wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en mogelijke moord op Jillal. De politie vermoedt dat hij Nederland heeft verlaten en roept op tot internationale samenwerking om hem op te sporen.

Lees ook: Antwerpse drugsloods kreeg nieuwe vloer na verdwijning ‘Tante’ Naima Jillal

Jillal’s verdwijning wordt gezien als een afrekening in het criminele drugsmilieu, waar ze een prominente rol speelde en betrokken was bij verschillende criminele conflicten. Haar rol als tussenpersoon voor grote drugshandelaren en mogelijke mislukkingen of verraad in de drugshandel kunnen bijgedragen hebben aan haar verdwijning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team