Zoeken

Nederlandse zaalvoetbalploeg rekent op Marokkaans team voor WK-kwalificatie

14 april 2024 - 08:00 - Sport

©

De Nederlandse zaalvoetbalploeg hoopt zich na 24 jaar weer te plaatsen voor het WK. Opvallend is dat tien van de vijftien geselecteerde spelers ook voor Marokko hadden kunnen uitkomen. "Vroeger had je spelers als Grünholz, De Bever en Tjaden, nu zijn Marokkaanse gasten de topspelers," bevestigt Ayoub Boukhari.

De opmars van Marokkaanse spelers in de Nederlandse zaalvoetbal is te danken aan de investeringen die Marokko de afgelopen jaren heeft gedaan in deze sport. Marokko is inmiddels de nummer acht van de wereldranglijst.

Lees ook: Futsal Afrika Cup: "Marokko komt uit een andere wereld" volgens coach Angola

Een van de spelers met een Marokkaanse achtergrond is Ismail Ouaddouh. Hij speelde in het verleden voor Marokko, maar koos er later voor om uit te komen voor Oranje. "Ik heb acht of negen interlands voor Marokko gespeeld, maar geen officiële wedstrijden”, zegt Ouaddouh aan het AD. "Als je drie of meer officiële interlands hebt gespeeld, mag je niet meer switchen. Daarom kon ik nog voor Oranje uitkomen."

Naast Ouaddouh zijn er nog meer spelers met Marokkaanse roots die voor Oranje uitkomen. Ayoub Boukhari, broer van oud-profvoetballer Nourdin Boukhari, is een van hen. "Buitenlandse jongens spelen van kleins af aan veel meer op straat. Ik was daar zelf ook iedere dag te vinden. Dan heb je je techniek wel onder controle."

De Nederlandse zaalvoetbalploeg staat nu voor de belangrijke taak om zich te plaatsen voor het WK. De tegenstander in de kwalificatie is Finland. "Het is erop of eronder," zegt Boukhari. "Hoe mooi zou het zijn als we het WK halen? Het kan het zaalvoetbal in Nederland weer een boost geven, dat zag je ook bij het laatste EK."

Lees ook: Marokko wint Arabische Futsal Cup

Of Oranje erin slaagt om zich te plaatsen voor het WK, zal de komende dagen blijken. Eén ding is zeker: de Marokkaanse stempel op de Nederlandse zaalvoetbalploeg is onmiskenbaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team