Zoeken

Moulay Hicham wilde anti-Mohammed VI krant beginnen voor 50 miljoen

23 april 2014 - 19:13 - Marokko

©

Prins Moulay Hicham zou aan de Marokkaanse journalist Abderrahim Ariri 20 miljoen dirham hebben aangeboden om een nieuwe krant te beginnen. Met de krant moest worden aangetoond dat niets goed ging in het koninkrijk van Mohammed VI.

Volgens Ariri, nu redacteur van Al Watan Al An, kreeg hij het voorstel van Moulay Hicham via de Marokkaanse journalist Hussein Majdoubi. Het doel van de Prins was een medium op te richten dat kritisch zou staan tegenover het bewind van Koning Mohammed VI, diens hopen, doelen en hervormingen.

Moulay Hicham zou aan Majdoubi hebben verteld dat hij "Het Koninkrijk van Mohammed VI wilde afbrokkelen". Hij zou ook hebben verklaard dat het "niet hun land is" en dat er moet worden "samengewerkt om ze ten val te brengen".

De neef van Mohammed VI wist dat Abderrahim Ariri financiële problemen had en zou zijn bod hebben verhoogd naar 50 miljoen dirham, om aan te tonen dat het bewind van Mohammed VI een ramp is.

De prins, derde troonopvolger, bracht begin april het boek "Dagboek van een verbannen prins" uit. Het boek werd in Marokko toegestaan ondanks de vele kritieken over de koninklijke familie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team