Zoeken

Marokkaanse diaspora profiteert massaal van nieuwe woonhulp in Marokko

25 april 2024 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Honderden Marokkanen die in het buitenland wonen behoren tot de 8500 begunstigden van het nieuwe programma voor woonhulp dat in oktober vorig jaar door Koning Mohammed VI werd gelanceerd.

Het nieuwe programma voor woonhulp blijkt een groot succes te zijn. Op 19 april 2024 telde het al 8500 begunstigden. Deze cijfers, afkomstig van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Stedelijke Ontwikkeling, Woningbouw en Stedelijk Beleid, werden vrijgegeven door Ghita Mezzour, onderministerbij de regeringsleider belast met Digitale Transitie en Administratieve Hervorming, die dinsdag in het parlement mondelinge vragen beantwoordde.

Lees ook: Marokko: 5000 huizenkopers binnenkort geholpen met subsidie

In totaal werden er op nationaal niveau meer dan 65.000 aanvragen voor woonhulp geregistreerd op dezelfde datum, aldus Ghita Mezzour. Ze voegde eraan toe dat 20% van deze aanvragen afkomstig zijn van Marokkanen die in het buitenland wonen en 38% van vrouwen. 90% van de aanvragen voldeed aan de criteria om binnen 30 dagen van deze hulp te kunnen profiteren. Na afloop van deze termijn kunnen personen van wie de aanvraag niet werd goedgekeurd, deze opnieuw indienen, aldus de minister.

Lees ook: Huisvestingshulp in Marokko: voorwaarden en procedures

Het nieuwe programma voor woonhulp (2024-2028) heeft tot doel de toegang tot woningbezit te vergemakkelijken door het koopvermogen van huishoudens aan te vullen met directe financiële steun aan kopers. De directe steun voor kopers bedraagt ​​100.000 dirham voor de aanschaf van een woning met een verkoopprijs van maximaal 300.000 dirham inclusief btw. De staat neemt een derde van de waarde van de woning voor zijn rekening. Voor de aanschaf van een woning met een prijs tussen de 300.000 en 700.000 dirham inclusief btw, bedraagt ​​de aangeboden steun 70.000 dirham. Alleen Marokkanen die in Marokko of in het buitenland wonen, die geen eigenaar zijn in Marokko en nog nooit een woonhulp hebben ontvangen, komen in aanmerking voor de steun.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team