Zoeken

Moord Diana Santos: verdachte naar Marokko gevlucht

13 juli 2023 - 17:35 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie van Diekirch heeft een arrestatiebevel en een opsporingsmandaat uitgevaardigd tegen Gibran Banhakeia, een Marokkaan die wordt verdacht van de moord op Diana Santos, 40-jarige Portugese die op 18 september werd vermoord in Luxemburg.

"Een tweede persoon is aangeklaagd door de onderzoeksrechter. Deze persoon bevindt zich in het buitenland en wordt gezocht op grond van een arrestatiebevel", meldt het Openbaar Ministerie van Diekrich. Volgens Contacto is de gezochte verdachte Gibran Banhakeia. Hij is de neef van Said Banhakeia, de levenspartner van Diana Santos en hoofdverdachte in deze moordzaak. De Marokkaan, die sinds de moord op 18 september vorig jaar wordt vermist, is "waarschijnlijk" in Marokko.

Lees ook: Marokkaan in België opgepakt voor onthoofding vrouw

Volgens dezelfde bron waren Gibran Banhakeia en zijn vriendin op de dag van de moord aanwezig in het huis dat hij en Diana Santos huurden. De onderzoeksrechter heeft afgelopen donderdag het huis bezocht, vergezeld door Said Banhakeia, zijn advocaat, de officier van justitie, rechercheurs van de gerechtelijke politie, een forensisch arts en leden van de technische politie, om "een beter begrip van de hele zaak te krijgen en bij te dragen aan het vaststellen van de waarheid".

Het lichaam van Diana Santo werd op 19 september 2022 werd gevonden in Mont-Saint-Martin, aan de Franse grens met het Groothertogdom, zonder hoofd, armen of voeten. Andere delen van het lichaam van het slachtoffer werden op 1 november gevonden in Temmels, aan de Duitse grens met het Groothertogdom.

Lees ook: Marokko levert moordenaar uit aan Groot-Brittannië

De moord op Diana Santos blijft voorlopig onopgelost. Sinds de arrestatie van Saïd Banhakeia, haar 48-jarige Marokkaanse partner, die sinds 6 oktober in voorlopige hechtenis zit in de gevangenis van Schrassig, vordert het onderzoek niet. De hoofdverdachte wordt beschuldigd van moord "met voorbedachten rade". Volgens Contacto zou Diana op 14 juli in Ettelbruck een schijnhuwelijk hebben gesloten met Gibran om hem in staat te stellen verblijfspapieren te krijgen in het land. Eind juli huurden ze samen een huis in Diekirch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team