Zoeken

Massale vogelsterfte bij Tanger: vuilstortplaats verdacht

28 maart 2024 - 16:00 - Marokko

©

Tientallen trekvogels zijn de afgelopen week dood aangetroffen in het natuurreservaat Tahaddart, vlakbij Tanger. De nabijgelegen vuilstortplaats El Manzala zou mogelijk de oorzaak zijn van hun dood.

De lokale autoriteiten en milieuactivisten onderzoeken de oorzaak van de mysterieuze sterfte. Een commissie van experts bezocht het reservaat om de dode vogels te bekijken, aldus Al Akhbar.

Lees ook: Honderden trekvogels vallen dood bij kust Safi

De commissie onderzoekt of de vuilstortplaats verboden middelen of insecticiden heeft gebruikt om de geur te bestrijden. Ze bekijken ook of giftige stoffen van de vuilstortplaats de nabijgelegen waterplassen hebben verontreinigd, waar de vogels drinken.

De dood van de vogels vestigt opnieuw de aandacht op de milieuhinder van de vuilstortplaats El Manzala. De stank is alomtegenwoordig en heeft al tot verhuizingen van omwonenden geleid.

Lees ook: Honderden vissen dood in rivier bij Nador

Volgens getuigen was er onlangs een lek van giftig percolaat uit de vuilstortplaats. Dit zou de oorzaak kunnen zijn van de vogelsterfte, aldus experts. De commissie is hard aan de slag om de exacte oorzaak te achterhalen. De bevindingen worden met argwaan afgewacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team