Zoeken

Mars voor Soucayna, onschuldig slachtoffer van afrekening in drugsmilieu

23 oktober 2023 - 19:00 - Wereld

©

Afgelopen zaterdag namen ongeveer tweehonderd mensen in het Franse Marseille deel aan een stille tocht ter nagedachtenis aan Soucayna, een 24-jarige rechtenstudente die werd gedood door een verdwaalde kogel tijdens een schietpartij tussen drugshandelaren.

Soucayna, een tweedejaars rechtenstudente, werd het onbedoelde slachtoffer van een afrekening in de onderwereld van Marseille. Terwijl ze studeerde in haar kamer in de familiewoning in Saint-Thys, werd ze in het hoofd geraakt door een verdwaalde kogel. Eenendertig dagen na het drama werd een stille tocht gehouden om de jonge vrouw een laatste eer te bewijzen en tot gerechtigheid te roepen.

Lees ook: Levenslang voor moordenaars Mohamed Bouchikhi in Amsterdam

Borden met teksten als "De ogen sluiten en zwijgen is goedkeuren. Kracht en moed aan Soucayna’s familie! Een verdwaalde kogel kan iedereen overkomen," waren te zien tijdens de mars. De deelnemers, gekleed in T-shirts met de tekst "Soucayna, voor altijd in onze harten" en een foto van de jonge vrouw, uitten hun woede terwijl ze witte vlaggen droegen. "Dit is een belangrijk onderdeel van het rouwproces, maar het is ook een mars om aandacht te vragen voor het geweld dat Marseille teistert. Soucayna stierf thuis, in haar kamer! Er moet een bewustzijnsverandering komen, mensen moeten in opstand komen," vertelde Hassna, de tante van het jonge slachtoffer, aan Le Parisien. "Jullie, dealers, hebben jullie oorlog onze huizen, onze wijken binnengebracht. Het is één van jullie kogels die haar heeft gedood. We eisen gerechtigheid voor onze slachtoffers," voegde ze eraan toe.

"We zijn hier om te zeggen: stop, dit niveau van geweld is niet langer acceptabel!" verklaarde Karima Meziene, advocaat en woordvoerder van een groepering van families van slachtoffers, wiens broer ook werd vermoord. "Meer politie en rechercheurs zijn niet genoeg. Er zijn nu moordenaars op vrije voeten, wat hen oppermachtig maakt en steeds gewelddadiger. Voor de families die zich burgerlijke partij stellen, is het resultaat vaak slechts een sepot enkele maanden later."

Lees ook: Forse celstraf in hoger beroep voor vergismoord op Hakim Changachi

Tot nu toe heeft het onderzoek naar de dood van Soucayna geen resultaten opgeleverd en zijn er geen verdachten gearresteerd. Sinds het begin van het jaar werden 92 schietpartijen tussen drugshandelaren in Marseille geregistreerd, waarbij vier onbedoelde slachtoffers vielen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team