Zoeken

Marokko: pedofiele leraar verdwijnt 30 jaar achter tralies

6 maart 2024 - 11:00 - Marokko

©

De strafrechter van het Hof van Beroep in Casablanca heeft een 30-jarige celstraf en een boete van 200.000 dirham opgelegd aan een leraar Frans die schuldig werd bevonden aan seksueel misbruik van zijn leerlingen op een privéschool. Dit vonnis, uitgesproken op 29 februari 2024, wordt gezien als een belangrijke stap in de strijd tegen pedofilie in Marokko.

Mensenrechtenorganisaties, waaronder "Touche pas à mon enfant", juichen het vonnis toe. De Marokkaanse organisatie noemt het een "overwinning voor de bescherming van kinderen" en een "sterk signaal in de strijd tegen seksueel misbruik van kinderen".

Lees ook: Tetouan: leraar verdacht van seksuele intimidatie en pedofilie

Mohamed Taïeb Omar, advocaat van de slachtoffers, is tevreden met de uitspraak. Hij benadrukt in een gesprek met Hespress dat de strafmaat past bij de ernst van de misdaden en dat het een afschrikwekkend effect zal hebben op potentiële daders.

Lees ook: Docent verdacht van misbruik 12-jarig meisje in Tanger

De advocaat roept op tot meer aandacht voor preventie en benadrukt de rol van scholen, ouders, verenigingen en de media in het creëren van een omgeving waarin kinderen veilig zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team