Zoeken

Marokko: hackers vallen bankrekeningen aan

10 januari 2023 - 17:00 - Marokko

©

Marokkaanse banken hebben een aanzienlijk aantal klachten ontvangen van klanten over pogingen om hun rekeningen te hacken via mobiele applicaties. De roep om waakzaamheid is steeds luider.

Volgens het dagblad Assabah zijn met name klanten die bank apps gebruiken het doelwit van hackers, die met regelmaat proberen om controle te krijgen over hun rekeningen. Bij dit soort hacking versturen criminelen een bericht aan klanten waarin zij worden uitgenodigd persoonlijke gegevens te verstrekken, met de boodschap dat de bank anders hun rekening zal blokkeren. Het is gewoon een list om de inloggegevens van de klant te krijgen.

Lees ook: Whatsapp gehackt, veel slachtoffers in Marokko

De aanval, waarvan de omvang nog niet bekend is, werd ontdekt door de CIH-bank, die onmiddellijk een bericht stuurde naar haar klanten met het verzoek nooit persoonlijke gegevens te verstrekken buiten de officiële kanalen om, en waakzaam te zijn wanneer zij worden geconfronteerd met berichten waarin hen wordt verzocht hun gegevens via een link bij te werken.

Lees ook: Marokkaanse hackers voerden in 2021 aanval uit op Spanje

Heel wat Marokkaanse bedrijven en zelfs universiteiten zijn, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, het doelwit geworden van soortgelijke aanvallen. In 2020 konden drie twintigers bijvoorbeeld via zo’n hack meer dan een miljoen dirham van bankrekeningen verduisteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team