Zoeken

Marokko gaat twee miljoen sociale woningen bouwen

14 juli 2023 - 20:57 - Economie

©

Marokko moet nog bijna twee miljoen sociale woningen bouwen om aan de hoge vraag te voldoen, aldus Fatima Ezzahra El Mansouri, minister van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Huisvesting en Stadsbeleid.

Sinds het einde van het sociale woningbouwprogramma in december 2020, is er nog steeds een behoefte aan twee miljoen woningen, waarvan 87% in stedelijke en 13% in landelijke gebieden, benadrukte de minister dinsdag tijdens een toespraak in het parlement.

Lees ook: Marokkaanse minister belooft 500.000 sociale woningen

In totaal zijn er 600.000 sociale woningen gebouwd in verschillende regio’s van het koninkrijk als onderdeel van het programma dat in 2010 werd gelanceerd. En er zouden nog 100.000 extra eenheden moeten worden gerealiseerd tegen 2026, in het kader van overeenkomsten die vóór 2020 zijn ondertekend.

Het nieuw beleid van directe huisvestingshulp aan eerste kopers, dat naar verwachting volgend jaar in werking zal treden, zou moeten helpen dit doel te bereiken. Het ontwerpbesluit dat het bedrag en de modaliteiten voor de toekenning van de hulp bepaalt, wordt momenteel bestudeerd door het secretariaat-generaal van de regering, volgens El Mansouri.

Lees ook: Ook Marokkaanse diaspora heeft recht op belastingvrijstelling voor sociale woning

Het plan zal huishoudens met een bescheiden inkomen in staat stellen woningen te kopen van maximaal 300.000 dirham en die van de middenklasse van maximaal 700.000 dirham. Alleenstaande moeders en weduwen kunnen ook van deze maatregel profiteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team