Zoeken

Marokko koopt 200 Cobra 2 pantserwagens van Turkije

28 februari 2024 - 22:30 - Marokko

©

Het Marokkaans leger moderniseert en versterkt zijn arsenaal. De Koninklijke Strijdkrachten (FAR) investeren in nieuwe, geavanceerde technologieën en verwachten 200 Cobra 2 pantserwagens van de Turkse defensieonderneming Otokar.

De FAR ontvingen onlangs nieuwe uitrusting als onderdeel van de "voortdurende ontwikkeling van de capaciteiten van de individuele soldaat, in overeenstemming met de instructies van Koning Mohammed VI, opperbevelhebber en chef van de generale staf van de FAR", meldt het Marokkaanse militaire forum FAR Maroc.

Lees ook: Aankoop Turkse oorlogsschepen door Marokko bijna afgerond

Daarnaast tekende Marokko een contract met Otokar voor de levering van 200 Cobra 2 pantserwagens en 20 extra voertuigen voor de Marokkaanse blauwhelmen die deelnemen aan VN-vredesmissies. De totale waarde van deze bestelling bedraagt 136 miljoen dollar. De eerste leveringen worden verwacht tegen het einde van 2024, met de resterende voertuigen die in de loop van het volgende jaar zullen worden geleverd.

De Cobra 2 is een 4x4 tactisch pantserwielvoertuig met geavanceerde technische en tactische kenmerken. Het biedt betere ballistische bescherming, een verhoogde laadvermogen en een groter interieur. De Cobra 2 kan worden ingezet als gepantserde personeelstransportwagen, antitankvoertuig, verkenningsplatform, grondobservatie-eenheid, geavanceerde observatiepost en zelfs als gepantserde ambulance.

Lees ook: Marokko versterkt militaire macht: focus op Turkse Akinci

De V-vormige stalen romp van de Cobra 2 beschermt tegen mijnen, geïmproviseerde explosieven, artilleriesplinters en vuurwapens met een groot kaliber. Het voertuig kan worden uitgerust met verschillende wapens, waaronder 12,7 mm mitrailleurs, 20 mm kanonnen en antitankraketten. De Cobra 2 werd oorspronkelijk ontworpen voor het Turkse leger in 1997.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team