Zoeken

Marokko: bekend dorp dreigt te verdwijnen (video)

21 december 2023 - 15:00 - Marokko

©

Het vissersdorp Tifnit, gelegen in het nationaal park Souss-Massa, zou kunnen verdwijnen. De autoriteiten hebben dit besloten.

In een reportage meldt Al3omk dat de 200 woningen in het dorp, gebouwd op openbaar maritiem domein, de komende weken moeten worden gesloopt. Deze plaats, bekend om zijn wilde schoonheid, verbergt echter een minder glanzende realiteit, bestaande uit vervallen gebouwen en illegale bezettingen.

Lees ook: Dorpsbewoners roepen Koning Mohammed VI om hulp

Lokale bronnen die zijn gecontacteerd door Médias24 schetsen een zorgwekkend beeld: woningen die op instorten staan, krakers en dubieuze handelingen verslechteren de toestand van het dorp.

Op 6 december 2023 ontvingen de inwoners een brief waarin hen werd gevraagd het dorp in de oorspronkelijke staat terug te brengen, in overeenstemming met de wet. Wordt het dorp niet naar zijn oorspronkelijke staat teruggebracht, dan wordt overwogen om de gebouwen te slopen.

Lees ook: Vissersdorp Dakhla volledig verwoest door brand

Het is nu aan de autoriteiten om een oplossing te vinden voor de inwoners, waarvan sommigen er al meer dan 40 jaar wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team