Zoeken

Marokko arresteert verdachte van moord in Frankrijk

1 september 2023 - 21:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Meknes heeft afgelopen woensdag, op basis van specifieke aanwijzingen de inlichtingendienst (DGST), een Marokkaan die in Frankrijk woont gearresteerd.

De Franse autoriteiten hadden via Interpol een internationaal arrestatiebevel uitgegeven tegen de 57-jarige verdachte voor zijn vermeende betrokkenheid bij een moord die in Frankrijk werd gepleegd.

Lees ook: 47924

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst (DGSN) werd de verdachte gearresteerd nadat zijn naam in de database van Interpol verscheen. Daaruit bleek dat een red notice arrestatiebevel tegen hem was uitgegeven door Frankrijk voor de moord op een andere Marokkaan op 20 augustus.

Naast deze ernstige beschuldiging bleek uit onderzoek dat de man ook zijn vrouw en kinderen, die in Marokko zijn, met de dood had bedreigd. Zijn familie staat momenteel onder bescherming van de nationale veiligheidsdienst.

Lees ook: 47988

De verdachte werd in hechtenis genomen in afwachting van uitgebreid onderzoek naar alle tegen hem ingebrachte beschuldigingen. Hij zal niet worden uitgeleverd, daar Marokko zijn eigen onderdanen nooit uitlevert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team