Zoeken

Marokko: afwezigheid Ziyech en Boufal baart zorgen voor cruciale wedstrijd

29 januari 2024 - 20:00 - Sport

©

De afwezigheid van Hakim Ziyech en Sofiane Boufal tijdens de vierde trainingssessie van de Atlas Leeuwen op zondag in het August-Denise stadion in San Pedro, Ivoorkust, baart zorgen. De vraag rijst of zij het achtste finale duel van de Afrika Cup tegen Zuid-Afrika op dinsdag zullen missen.

Zijn Hakim Ziyech en Sofiane Boufal niet in staat om te spelen in de wedstrijd tussen Marokko en Zuid-Afrika? Zondag waren beide spelers afwezig tijdens de groepstraining. De ster van Galatasaray raakte geblesseerd tijdens de wedstrijd tegen Zambia, waar hij het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Hij werd vervangen door Amine Adli na de rust.

Lees ook: Marokko verslaat Zambia (1-0) en treft Zuid-Afrika in Afrika Cup

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft nog geen informatie vrijgegeven over de aard van Ziyech’s blessure of de verwachte hersteltijd. Ziyech was ook niet aanwezig bij de trainingssessie op vrijdag. Zijn teamgenoot Soufiane Boufal zal medische onderzoeken ondergaan om de ernst van zijn blessure te bepalen, volgens bronnen dicht bij de Leeuwen.

Marokko staat dinsdag om 21:00 (Marokkaanse tijd) tegenover Zuid-Afrika in de achtste finale van de Afrika Cup in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro. De twee teams hebben al acht keer tegen elkaar gespeeld. De Atlas Leeuwen wonnen twee wedstrijden, terwijl de Banafa banafa er drie wonnen. Beide teams speelden drie keer gelijk.

Lees ook: Afrika Cup: Marokko bezorgd om Hakim Ziyech

Als het team van Walid Regragui zich kwalificeert voor de kwartfinale, treffen zij de winnaar van de wedstrijd Mauritanië/Kaapverdië, die op maandag 29 januari in het Félix-Houphouët-Boigny stadion in Abidjan om 18:00 (Marokkaanse tijd) wordt gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team