Zoeken

Marokkanen betalen meer voor elektriciteit

15 januari 2024 - 22:00 - Economie

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten de BTW op elektriciteit te verhogen voor de periode 2024-2026. Dit maakte Lydec, de distributeur van drinkwater en elektriciteit in Casablanca, bekend in een nota die afgelopen zondag is gepubliceerd.

"In het kader van de begrotingswet 2024 hebben de overheidsinstanties besloten wijzigingen aan te brengen in de BTW-tarieven die van toepassing zijn op de prijzen voor water, afvalwaterzuivering en elektriciteit," aldus Lydec.

Lees ook: Wijk in Casablanca al drie maanden zonder elektriciteit!

Deze fiscale maatregelen, opgenomen in het Algemeen Belastingwetboek, zijn sinds 1 januari 2024 van kracht. Ze omvatten de vrijstelling van BTW, die van 7% was, voor alle verkooptransacties van water bestemd voor huishoudelijk gebruik, evenals diensten voor afvalwaterzuivering en de verhuur van watermeters; de verhoging van het BTW-tarief voor elektriciteit van 14% naar 16% (18% in 2025 en 20% in 2026); en de verhoging van het BTW-tarief voor de verhuur van elektriciteitsmeters tot 11% (15% in 2025 en 20% in 2026).

Lees ook: Marokko: veranderingen in betaling water- en elektriciteitsrekeningen

Voor niet-huishoudelijk gebruik (commerciële en professionele activiteiten, industriële bedrijven, overheidsinstellingen, hotels, hamams, enz.), zal een BTW-tarief van 10% in plaats van 7% worden toegepast op drinkwater, evenals op diensten voor afvalwaterzuivering en de verhuur van watermeters. Al deze maatregelen zullen "tijdelijk geen invloed hebben op de verkoopprijzen inclusief BTW van elektrische energie", wordt verzekerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team