Zoeken

Marokko: veranderingen in betaling water- en elektriciteitsrekeningen

28 december 2023 - 17:00 - Economie

©

Vanaf 1 januari 2024 zal er in Marokko een verandering plaatsvinden in de manier waarop water- en elektriciteitsrekeningen worden betaald.

De distributeurs van deze diensten zullen de kosten voor het betalen van de rekeningen via externe partners op zich nemen. Dit initiatief is onderdeel van de moderniseringsinspanningen van de overheid onder leiding van premier Aziz Akhannouch en is vastgelegd in een circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook: 49177

Er zijn verschillende tarieven vastgesteld afhankelijk van het gebruikte betalingskanaal, variërend van 1,5 dirham exclusief belasting voor digitale betalingen tot 0,75% voor transacties met lokale bankkaarten. Internationale betaalkaarten zijn uitgesloten van deze regeling. Deze verandering is het resultaat van onderhandelingen tussen verschillende belanghebbenden, waaronder de Marokkaanse bankenvereniging en het Interbank Monetair Centrum (CMI).

Lees ook: 13130

Water- en elektriciteitsleveranciers zullen de nodige administratieve en technische maatregelen nemen om de procedures met het CMI en andere dienstverleners te voltooien. Water- En elektriciteitsbedrijven worden ook aangemoedigd om maatregelen te nemen om de strategische visie van de staat op het gebied van modernisering, digitalisering en diensten op afstand te versnellen. Het doel is om de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten te verbeteren en de incassoprestaties verder te verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team