Zoeken

Marokkaanse beleeft hel na uithuwelijking aan Spanjaard

26 februari 2014 - 23:02 - Marokko

©

Oudyane is 19 jaar oud en komt uit Khemisset. Vorig jaar werd ze voor 3000 euro door haar ouders uitgehuwelijkt aan een Spanjaard. Sindsdien is de jonge vrouw door een echte hel gegaan.

Het meisje werd zonder haar akkoord en na enkele telefoongesprekken, aan de 38-jarige Joaquin ten huwelijk gegeven. De Spanjaard deed zich voor als een rijke landeigenaar in Spanje en betaalde 3000 euro bruidsschat. Dat geld hielden de ouders van Oudyane voor zich zelf.

Eenmaal in Spanje gaat alles heel even goed, tot Oudyane beseft dat haar kersverse man minnaressen heeft. Wanneer ze om uitleg vraagt wordt haar man woedend.

Vanaf dan wordt Oudyane regelmatig geslagen, mishandeld en misbruikt. Haar papieren worden haar afgenomen en ze mag ook geen telefoon, computer of andere communicatiemiddelen meer gebruiken.

Joaquim neemt Oudyane mee naar het huis van zijn moeder en zus om haar beter te bewaken. Wanneer hij weg moet, wordt Oudyane in een kleine kamer opgesloten. Door het raam kijken wordt haar ten strengst verboden en soms krijgt ze hele dagen niets te eten.

Maar Oudyane ontdekt waar haar schoonmoeder de sleutels van het huis verstopt en weet te ontsnappen. Geholpen door een buurvrouw, belandt ze bij de politie aan wie ze haar verhaal doet.

Op 19 februari werden Joaquin, zijn moeder en zus gearresteerd. Voor Oudyane begint er nu een nieuwe strijd volgens ABC. Haar familie is ervan overtuigd dat ze werd verstoten en wil niets meer met haar te maken hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team