Zoeken

Schandaal in Sidi Kacem: sociale woningen omgebouwd tot 4-sterrenhotel

30 april 2024 - 08:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Gerechtelijke politie (BNPJ) zet haar onderzoek voort naar de illegale omzetting van een complex sociale woningen in Sidi Kacem, gefinancierd met publiek geld, naar een 4-sterrenhotel in handen van private projectontwikkelaars.

Na het verhoor van verschillende getuigen, waaronder een oud-medewerker van de Nationale Hulpdienst, een actieve medewerker van de Nationale Hulpdienst, kaders van het Agentschap voor Stedelijke Ontwikkeling en ambtenaren van verschillende instanties die betrokken zijn bij dit soort projecten, heeft de BNPJ nu ook de provinciale gedelegeerde van de Nationale Hulpdienst in Sidi Kacem opgeroepen. Hij moet zich verantwoorden voor de illegale ombouwing van de sociale woningen.

Lees ook: Vastgoed: wereld-Marokkanen opgelicht door PJD-politicus

Volgens lokale bronnen zal deze oproeping waarschijnlijk worden gevolgd door maatregelen van de centrale directie van de Nationale Hulpdienst, meldt de krant Al Akhbar. De vraag is of de gedelegeerde zal worden geschorst of in functie zal blijven. In dit soort gevallen is het gebruikelijk dat een verantwoordelijke van een overheidsinstelling wordt geschorst tot het einde van het onderzoek.

Lees ook: Tetouan opgeschrikt door enorme vastgoedfraude

De zaak kwam aan het licht na een formele klacht bij de procureur des Konings in Rabat, bevoegd voor financiële misdaden, door een parlementslid van de Istiqlal-partij en lid van de provinciale raad van Sidi Kacem. Hij beschuldigde gemeenteraadsleden van de PAM en RNI-partijen van "het vormen van een criminele bende" en "vervalsing van documenten". In zijn klacht beweert het parlementslid dat het hotel illegaal vergunningen heeft verkregen. Hij heeft verschillende documenten bij de rechtbank ingediend om zijn beweringen te staven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team