Zoeken

M’diq-Fnideq: sloop illegaal gebouwde huizen op kustlijn (video)

23 februari 2024 - 18:00 - Marokko

©

De lokale autoriteiten van de prefectuur M’diq-Fnideq voeren grootschalige sloopwerkzaamheden uit in de regio Belyounech, om het kustgebied te bevrijden.

Na Martil en andere gebieden, is het nu de beurt aan Belyounech om de operaties voor de bevrijding van het kustgebied te ondergaan. Zes huizen waar families woonden, en zes strandhuisjes zijn door de autoriteiten gesloopt. Deze operaties zijn gerechtvaardigd door de druk van de bouw op de beperkte natuurlijke ruimte, en de noodzaak om ongevallen te voorkomen die kunnen voortvloeien uit ondeugdelijke of frauduleuze constructies.

Lees ook: Tanger: villa’s van hoge ambtenaren binnenkort gesloopt?

Vroeger was Belyounech een belangrijke doorgangsplaats voor smokkelwaar uit Ceuta. Door de jaren heen is het geleidelijk aan een toeristische trekpleister geworden vanwege de natuurlijke ligging, het prachtige strand en de aanwezigheid van historische monumenten, zoals het eiland Leila dat in 2003 het toneel was van een ruzie tussen Rabat en Madrid dat bijna uitliep in een gewapend conflict.

Lees ook: Luxe villa’s op Marokkaanse kust: corruptie en sloop

Deze transformatie heeft de interesse gewekt van de inwoners van de stad, die gebouwen hebben neergezet die, voor het merendeel, geen van de stedenbouwkundige regels naleven, en die ze verhuren aan toeristen, die hoofdzakelijk uit andere delen van Marokko komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team